Gehoorzaamheid

Doelstelling

Wedstrijden gehoorzaamheid zijn er bij de Vlaamse Federatie Hondensport in de klassen beginners, gevorderden en ereklasse.
De oefeningen voor beginners bestaan uit: Voorstellen van de hond, aangelijnd volgen, de houdingen, apporteren, komen van, en terugsturen naar plaatsje, weigeren voedsel van vreemden en tot slot lawaai en beweging. Ook wordt er een algemene beoordeling gegeven.
De oefeningen voor gevorderden zijn uiteraard wat moeilijker en bestaan uit: Voorstellen van de hond, de houdingen, weigeren voedsel van vreemden, lawaai en beweging, apporteren, niet aangelijnd volgen, komen van, en terugsturen naar plaatsje, de onderbreking, de zoekapport, en tot slot blijven liggen (in groep). Ook wordt er een algemene beoordeling gegeven.
De oefeningen voor ereklasse zijn uiteraard qua moeilijkheidsgraad navenant en bestaan uit: Voorstellen van de hond, niet aangelijnd volgen, de houdingen, weigeren voedsel van vreemden, lawaai en beweging, komen van, en terugsturen naar plaatsje, de onderbreking, de zoekapport of het apporteren, en tot slot blijven liggen (in groep). Ook wordt er een algemene beoordeling gegeven.